Wat heeft badminton te maken met boksen? Dit keer was het de truc die trainer Diederik Daamen uit zijn hoge hoed toverde om zijn meiden van Team MC1 Zwart-Wit hockey te misleiden. Tijdens hun teamuitje van zaterdag 14 mei 2016 werd hun beloofd om ook wat sportiviteit aan de dag toe te voegen. Iedereen werd gevraagd een badminton racket mee te nemen naar Sportcomplex Jeugdland voor het sportieve moment van de dag.

In de John F Kennedy zaal ┬ávan Jeugdland stond het dan te gebeuren. Grote verbazing was op de gezichten van de meiden af te lezen toen zij de zaal betraden. Geen badminton velden met bijbehorende netten en shuttles troffen zij daar aan, maar……bokshandschoenen!

Na wat gelach over en weer, bezorgde blikken en een aftastende kennismaking met twee mannen in een trainingspak van Team Boxing University werd het ijs toch snel gebroken. De trainer Diederik veranderde van rol en transformeerde zich tot een deelnemer aan de boksclinic. Het voorbeeld enthousiasmeerde des te meer en de handschoenen werden snel verdeeld onder de dames.

De coaches van Team Boxing University, Bobby en Marcel, werden geassisteerd door de jeugdleden Luca Horsten en Annabella Allogio. Zij gaven de dames van Zwart Wit het voorbeeld en hielpen de drempel bij de dames weg te nemen om zich in het zweet te werken. Want goed voorbeeld doet goed volgen!

Serieuze treffers werden bij elkaar op de handschoenen gezet en verrassend genoeg konden de combinaties steeds verder worden uitgebreid. De meiden van Zwart Wit MC1 blijken niet alleen tegen een bal aan te kunnen slaan, maar met een bokshandschoen weten ze ook rake klappen uit te delen.

IMG_5759LOGO