Zaterdag 22 september hadden onze trainers een ontmoeting met een van de beste bokstrainers ter wereld.

Ismael Salas de Cubaanse toptrainer die woont en werkt in Las Vegas was voor één week op bezoek in Nederland. Bobby en Marcel zijn al jaren fan van Ismael Salas en volgen hem op de voet. De kans om Ismael Salas in persoon te kunnen ontmoeten werd dan ook met beide handen aangegrepen.

Met het voortbrengen van 23 wereldkampioenen bij de professionals kan je spreken van een trainer die al decennia lang zeer bepalend is in de bokswereld. Zijn werkwijze is uniek en zijn persoonlijkheid is energiek, hartelijk en vooral erg warm. Dit ondervonden onze trainers aan den lijve bij de clinic die Ismael Salas aan een selecte groep Nederlandse bokstrainers gaf bij boksvereniging van ‘T Hof te Rotterdam.

De passie en energie straalt uit de glinsterende pretoogjes  van deze kleine Cubaanse man zodra hij over boksen mag praten. Hij benadrukt het een voorrecht te vinden om kennis te kunnen delen, maar komt ook vooral kennis ophalen bij collega trainers. ‘Leren stopt nooit!’  zegt hij met klem. Ismael Salas kiest dan ook voor de interactie met de andere trainers en houdt zeker niet alleen een monoloog.

De achtergrond van Ismael Salas is niet uniek zegt hij zelf. Begonnen als wedstrijdbokser in de Cubaanse provincie Guantanamo, waar historisch gezien de beste en sterkste Cubaanse boksers vandaan komen, maakte hij na een veertig tal wedstrijden op 22 jarige leeftijd de balans op. Na deze zelfreflectie stopte hij als bokser en koos hij voor het trainersvak. Met het behalen van zijn Academische Opleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Cubaanse Universiteit legde de beginnende trainer/coach zijn basis voor zijn succesvolle carrière. Van provinciale trainer ontwikkelde hij zich tot hoofdcoach van het Cubaanse team. Hij stond aan de basis van vele Olympische triomfen met vooral gouden medailles als resultaat. Voor ons Nederlanders blijft de bekendste bokser onder zijn hoede in deze periode van zijn carrière de onverslaanbare zwaargewicht Felix Savon. Arnold Vanderlyde ging meerdere keren de strijd aan met Felix Savon maar kon nooit de tactische en technische code, ingegeven door Salas, kraken om Felix Savon te verslaan.

Als basis voor zijn successen hamert Ismael Salas altijd op de FUNDAMENTALS van het boksen. Zonder een goede fundamentele basis kan een bokser zich nooit ontwikkelen van een goede bokser tot een topbokser. Dit is een duidelijke boodschap die hij verduidelijkt met een demonstratie van enkele oefeningen met onder andere profbokser Stephen Danyo. De kleinste details maakt hij inzichtelijk en het oog van de meester wordt direct zichtbaar. ‘Deze kleine maar cruciale details maken het verschil tussen een goede bokser en een topbokser’ voegt hij er aan toe bij zijn uitleg. In het boksen gaat het om de kleinste details en zijn de marges erg klein. Door aandacht te geven aan de fundamentals kan je het noodzakelijke voordeel behalen dat nodig is om het  grote verschil in je prestaties te kunnen maken.

Ismael Salsa, de man die het zich kan veroorloven om Antony Joshua af te wijzen, had een duidelijke boodschap. Blijf altijd investeren in jezelf als trainer en bokser vanuit je passie voor het boksen. Start vanuit de fundamentals, want daar ligt je winst.

Een kleine impressie van deze clinic.

#ismaelsalas #salasboxingacadamy #cubaboxing #boxinguniversity

Met trots stellen wij aan jullie voor, de nieuwe boks-trainer van ons Boxing University Team, Jojanneke den Dekker.

Jojanneke komt het team van boks-trainers per direct aanvullen aan de start van het boks seizoen 2017/2018.

Jojanneke stelt zich graag aan jullie voor.


Mijn naam is Jojanneke den Dekker, ik ben docent geweldsbeheersing bij de politie en weerbaarheidstrainer.

Ik heb van 2010 tot 2014 wedstrijden gebokst en maakte deel uit van de Nederlandse selectie van het dames boks team.

Na mijn wedstrijdperiode ben ik mij gaan toeleggen op het lesgeven.

Ik ben mijzelf gaan specialiseren in de boks sport.

Al heel snel heb ik ontdekt dat boksen een sport is die niet alleen voor mannen geschikt is.

De passie die ik voor het damesboksen heb wil ik graag delen met andere dames.

Boksen onder de vrouwen wordt steeds populairder en wordt al lang niet meer alleen door mannen beoefent.

Wij vrouwen laten dagelijks zien dat wij ons mannetje staan.

Boksen is niet alleen leuk, maar geeft ons een boost om een sterke onafhankelijke vrouw te zijn 

Samen met Bobby Pinte en Marcel van Loon ga ik de bokstrainingen bij Boxing University verzorgen.

Daar heb ik heel veel zin in en ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten bij Boxing Universit.


Sportieve groetjes,

Jojanneke”

Team Boxing University verwelkomt Jojanneke en wenst haar veel plezier bij ons team.

Passie, Sterk, Sportief & Onafhankelijk