Wat heeft badminton te maken met boksen? Dit keer was het de truc die trainer Diederik Daamen uit zijn hoge hoed toverde om zijn meiden van Team MC1 Zwart-Wit hockey te misleiden. Tijdens hun teamuitje van zaterdag 14 mei 2016 werd hun beloofd om ook wat sportiviteit aan de dag toe te voegen. Iedereen werd gevraagd een badminton racket mee te nemen naar Sportcomplex Jeugdland voor het sportieve moment van de dag.

In de John F Kennedy zaal  van Jeugdland stond het dan te gebeuren. Grote verbazing was op de gezichten van de meiden af te lezen toen zij de zaal betraden. Geen badminton velden met bijbehorende netten en shuttles troffen zij daar aan, maar……bokshandschoenen!

Na wat gelach over en weer, bezorgde blikken en een aftastende kennismaking met twee mannen in een trainingspak van Team Boxing University werd het ijs toch snel gebroken. De trainer Diederik veranderde van rol en transformeerde zich tot een deelnemer aan de boksclinic. Het voorbeeld enthousiasmeerde des te meer en de handschoenen werden snel verdeeld onder de dames.

De coaches van Team Boxing University, Bobby en Marcel, werden geassisteerd door de jeugdleden Luca Horsten en Annabella Allogio. Zij gaven de dames van Zwart Wit het voorbeeld en hielpen de drempel bij de dames weg te nemen om zich in het zweet te werken. Want goed voorbeeld doet goed volgen!

Serieuze treffers werden bij elkaar op de handschoenen gezet en verrassend genoeg konden de combinaties steeds verder worden uitgebreid. De meiden van Zwart Wit MC1 blijken niet alleen tegen een bal aan te kunnen slaan, maar met een bokshandschoen weten ze ook rake klappen uit te delen.

IMG_5759LOGO

Naar aanleiding van het idee van Anne Le Comte, leerling HAVO 5 van het OLV Lyceum Breda en bokser bij Boxing University Breda, werden er een drietal Boks clinics georganiseerd bij het OLV Breda aan de Paul Windhausenweg 11 te Breda.

Leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO hadden aangegeven om tijdens het keuzeprogramma het boksen te willen verkennen. Een 70 tal leerlingen en twee enthousiaste docenten Peter van Vliet en Floor Hendrikx maakten kennis met het boksen als een tactische en technische sport.

Door het plezier van de sport met verschillende spelvormen te introduceren in de warming up zat de beleving er meteen in. Boksen is zeer dynamisch en doet aanspraak op een goede motoriek en hand oog coördinatie. Dat werd in de warming up gelijk duidelijk. De aansluitende boks combinaties lieten de kersverse boksers ontdekken dat de sport vooruit denken is. Reageren op de actie van je tegenstander en het mentaal doorzetten om je doel te kunnen bereiken blijkt een uitdaging te zijn, want zeker in het begin is het eng om je tegenstander te laten missen om zelf een actie te kunnen maken. Toch gingen de leerlingen deze uitdaging aan en lieten zich niet weerhouden om zich over deze mentale drempel heen te zetten.

Boxing University en het ONZE LIEVE VROUWELYCEUM hebben veel gemeen.

Het OLV staat voor:

Ontdekken van je talenten
Leren in balans met je leven
Vormen van jouw veelzijdigheid

IMG_4768

IMG_4764

 

 

 

 

 

 
Boxing University herkent deze waarden en probeert met het boksen in Breda jongeren te ondersteunen. Boxing University stimuleert talent zichzelf te ontwikkelen, mentaal sterker en weerbaarder te worden, waarbij het individu de kans krijgt om te groeien en te bloeien.

Boxing University dankt alle leerlingen en docenten voor de positieve energie die bij de boks clinics met elkaar werd gedeeld.