Zondag 21 januari was het zover.

De Nationale Open Boks Dag 2018 ging van start en Boxing University opende zijn deuren.

Het programma bestond uit 4 BOKS clinics gebaseerd op de verschillende leeftijdscategorieën.

De handschoenen lagen klaar en met 3 echte boksringen kon men letterlijk het ROCKY gevoel creëren.

Iedereen kon de BOKS uitdaging aan gaan op deze open dag.

De jeugd van 8-12 jaar mocht de spits afbijten met de eerste clinic.

Alle trainers hadden hun handen vol aan alle jonge enthousiastelingen.

Die enthousiastelingen lieten papa en mama even zien hoe leuk boksen wel niet is.

Dat het een feestelijke dag was werd al duidelijk tijdens de warming-up voor de allerkleinsten.

De BOKS ballonnen maakten er een kleurrijk kijkspel van die de vrolijkheid er goed in bracht bij de jonge tijgers.

Toen eenmaal de bokshandschoenen aan gingen lieten de kids zien dat zij al heel wat in huis hadden.

Paps en mams waren erg onder de indruk van al die stootcombinaties die al zo snel werden gemaakt.

Wat veroorzaakt een boks avontuur? Wat maakt het los?

Bekijk het fotoverslag en geniet mee van de BOKS kids.

In de middag waren de recreanten en de wedstrijdgroep aan de beurt.

Tijdens de recreanten clinic pakten verschillende bezoekers de handschoen op voor een bokstraining.

Onder leiding van Bobby Pinte bokste iedereen zich in het zweet met een intensieve boks work out.

Dat boksen niet alleen maar bestaat uit stoten met je vuisten werd subtiel duidelijk.

Boksen blijkt voor de motoriek en voor de coördinatie een hele uitdaging te zijn.

Daar zit de schoonheid van de sport verborgen.

Kracht en explosiviteit combinerend met dynamiek en timing maakt het spel compleet, uitdagend en afwisselend.

Boksen zal je nooit gaan vervelen!

We hebben genoten van de vele positieve reacties van de bezoekers.

Vooral de gemoedelijke sfeer van de club en zijn leden spraken vooral aan.

Wij kijken terug op een topdag!

Menige bezoekers hebben kunnen kennismaken  met de olympische bokssport.

Geniet na van deze dag en bekijk de foto’s op onze Facebook pagina.

 

Op zondag 21 januari 2018 organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Boksbond een “Nationale Open Dag”. Het programma is weer zorgvuldig samengesteld. Heb je altijd al kennis willen maken met de Olympische bokssport? Ervaar het zelf bij een van onze clinics? Dit is je kans!

IF IT DOES NOT

CHALLENGE YOU

IT DOES NOT

CHANGE YOU

Het programma:

10.00 uur – Welkom en opening

10.15 uur / 11.00 uur – Boksclinic jeugd 8 tot 12 jaar

11.15 uur / 12.00 uur – Boksclinic jeugd 12 tot 16 jaar

12.30 uur / 13.30 uur – Boksclinic recreanten 16+

13.45 uur / 14.45 uur – Demonstratie Competition Boxing

15.00 uur – Afsluiting

 

Iedereen is van harte welkom op deze dag!

Wil je de handschoenen aantrekken op onze open dag? Dat kan!

Meld je aan via Facebook. facebook-icon-previewof stuur ons een email: info@boxinguniversity.nl

Op zaterdag 14 januari 2017 organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Boksbond een “Nationale Open Dag”. Het programma is weer zorgvuldig samengesteld. Heb je altijd al kennis willen maken met de Olympische bokssport? Ervaar het zelf bij een van onze clinics? Dit is je kans!

Het programma van deze open dag:

10.00 uur – Welkom en opening

11.00 uur / 12.00 uur – Boksclinic jeugd 8 tot 16 jaar

13.00 uur / 14.30 uur – Boksclinic 16+

15.00 uur – Afsluiting

Iedereen is van harte welkom op deze dag!

Wil je de handschoenen aantrekken op onze open dag? Dat kan!
Meld je aan via Facebook. facebook-icon-preview

In 1906 werd aan de Rotterdamse Graansilo Maatschappij de bouwvergunning verleend tot het bouwen van “De Graansilo” van Rotterdam, nu de huidige Maassilo. Aan Maashaven Zuidzijde verrees een silo met een opslagcapaciteit van 20.000 ton die behoorde tot de grootste graansilo van Europa. In het daarop volgende jaar in 1907 werd de bekendste en wellicht beste bokser ooit van Rotterdam geboren, Bep van Klaveren.

bvk

Van Klaveren werd tijdens de Olympische spelen in Amsterdam in 1928 kampioen in de klasse vedergewicht. In 1931 werd hij Europees kampioen lichtgewicht en in 1938 Europees kampioen middengewicht. In totaal bokste Van Klaveren 102 wedstrijden waarvan hij er 77 won, slechts 18 keer verloor en 7 partijen onbeslist eindigden. In 1956 nam hij afscheid als wedstrijdbokser van zijn publiek in een afscheidswedstrijd tegen de Duitser Werner Handtke.

logo-bep-van-klaveren-2016160x160

Welke gemeenschappelijke connectie hebben de huidige Maassilo en de bokser Bep van Klaveren dan? Niet direct uit een gemeenschappelijk verleden, maar zeker wel in dit huidige heden. De bokser die in 1992 overleed wordt elk jaar met een memorial geëerd en herinnerd. Het heuse Bep van Klaveren Memorial wordt al enkele jaren met een junior editie in de Maassilo ondersteund. Wie de jeugd kennis laat maken met het verleden geeft inspiratie voor de toekomst. Zo leeft het erfgoed van Van Klaveren voort.

Diego Gubbels en Robert Jan Verweij hadden zondag 18 september 2016 bij de 23e editie van de Bep van Klaveren Memorial bij de junioren de eer om hun voetsporen achter te laten in de boks geschiedenis.

Diego stond als 9e partij gepland tegen wederom een bokser uit de stal van Teus de Kruyf de twaalfjarige Levi Krol. Inmiddels is Diego het gewend om een langere tegenstander te treffen. Dit keer viel Diego dubbel in de prijzen, want Levi was niet alleen een hoofdlengte langer, maar stond ook nog eens rechts voor. Die nieuwe uitdaging met een rechts voorstaande bokser ging Diego met strijd en vechtlust aan.
Van zich laten ondersneeuwen was geen sprake en Diego vocht zich goed in de wedstrijd. Een gelijkwaardige partij die vanwege het karakter van een demonstratiewedstrijd geen uitslag en dan ook geen winnaars kende.

Robert Jan trad aan tegen de thuis boksende Dylan De Vree van boksvereniging RBV Crooswijk. Ook hier had Robert Jan een langere tegenstander tegen over zich staan. Dylan had een snelle voorhand waarmee hij het Robert Jan voortdurend lastig maakte. Het neutraliseren van deze voorhand werd de uitdaging voor Robert Jan. Enkele keren lukte dit Robert Jan en kon hij zijn eigen combinatie laten gaan. Een goed vooruit boksende Robert Jan liet Dylan de Vree hard werken. Een partij met vechtlust en doorzettingsvermogen van beiden boksers die daarmee een vermakelijke schouwspel ten toon spreidde. Door het onderlinge leeftijdverschil, waarbij Robert Jan twee jaren jonger was dan zijn tegenstander, werd deze wedstrijd bestempeld als een demonstratiewedstrijd.

Beiden boksers deden ervaring op binnen de ring die waardevol is voor hun ontwikkeling. In een historische omgeving werd eer gedaan aan het verleden met een ambiance die past bij bij onze bokssport. Het tonen van sportiviteit en respect binnen en buiten de ring. Het boksen bewees nogmaals meer te zijn dan de stereotypering die het meekrijgt van de onwetenden. De jeugd op de Bep van Klaveren Memorial toonde dankzij hun moed om de ring in te stappen dat het boksen niet voor niets een Olympisch erkende sport is.

27 april 2016 stond in het teken van Koningsdag. OBS De Rosmolen had Team Boxing University uitgenodigd om hun jeugd een actieve en leuke dag te bezorgen. Bij Boxing University kan je al boksen vanaf 8 jaren oud. De kinderen van groep 1 die zelfs 4 jaar oud waren beten de spits af en bewezen dat de bokssport voor alle leeftijden is. Met veel spel werden de kinderen vermaakt en meegenomen in de technieken van het boksen.

IMG_5987

IMG_5979IMG_5983

In workshops van ieder 30 minuten werkten de kinderen van groep 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 zich in het zweet. Kennis maken met een Olympische sport op Koningsdag wie wilt dat nou niet? De kinderen gingen in ieder geval met een Olympische ervaring huiswaarts en namen een Olympisch geïnspireerde kleurplaat mee naar huis.

Kleurplaat Boksen

maxresdefault

Na eerder een boks demonstratie bij de film Creed, werden de dames van Boxing University uitgenodigd door Pathé Breda voor de Ladies Night. Op woensdag 20 april 2016 werkten de dames een training af in de foyer van de bioscoop. Tussen de andere genodigden lieten de dames een kleine impressie zien van het boksen. De bokssport is op het lijf geschreven voor de sportieve vrouw. Enthousiasme, sportiviteit en gezelligheid die zo kenmerkend zijn voor de trainingen van Boxing University werden volop getoond.

Pathé Br266px-Bas_Muijseda legden de dames goed in de watten op deze avond. Niet alleen de film “The Boss” stond op het programma, maar niemand minder dan Goede Tijden Slechte Tijden acteur Bas Muijs presenteerde deze avond. Hij verraste de dames met een ludieke bingo quiz, waarbij Anouk zelfs in de prijzen viel. Wat was eigenlijk de grootste prijs? Het in ontvangst nemen van de prijs of de felicitaties van Bas Muijs? Anouk liet zich er niet over uit…

Vrijdag 29 januari 2016 geeft Boxing University een boksdemonstratie bij Pathé Breda voorafgaand aan de film CREED.

De film kijken is leuk…maar vooraf even zelf de handschoenen aandoen is nog veel leuker…met deze boks sneak preview kom je pas echt in de sfeer van de film!!!

Sylvester Stallone a.k.a. Rocky Balboa once said…

“Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain’t about how hard ya hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done!”