Centrale Training & Medische Keuring 2018

Zaterdag 6 januari stond er voor district Zuid van de Nederlandse Boksbond een Centrale Training op het programma met Team Boxing University als gastheer. Naast de Centrale Training kon men gebruik maken van de mogelijkheid om de medische jaarkeuring voor het sportjaar 2018 af te laten tekenen. De bondsdokter Dr. Bouten was aanwezig om dit te verzorgen. In een paar uur wist Dr. Bouten bijna 50 boksers van een nieuwe jaarkeuring te voorzien. Elke bokser bleek fit en “Fight Ready” te zijn en iedereen kwam glansrijk door de test heen. Wat betreft Dr. Bouten kan de competitie zonder medische problemen beginnen.

Alle boksers konden hun “Skills and Drills” tijdens de centrale trainingen testen. Waar sta ik met mijn conditie? Hoe scherp ben ik? Ben ik mentaal waar ik wil zijn? Deze vragen werden voor de boksers beantwoord tijdens de verschillende sparring sessies met boksers van andere verenigingen. Waardevol? Jazeker!

+/- 60 boksers gingen met elkaar de vriendschappelijke strijd aan in de sparring sessies. Met drie boksringen ter beschikking en hoop vrije zaalruimte konden de boksers volop aan de slag. Zo vaak komt het niet voor dat verenigingen hun handen in elkaar slaan en gebruik maken van elkaars kracht. De samenwerking tussen de boksers en trainers was tijdens deze Centrale Training een prettige ervaring en een positieve constatering. Ondanks dat er tussen de boksers verschil van gewicht of ervaring aanwezig was benaderde men elkaar met respect en liet men elkaar boksen naar de mogelijkheden binnen het spel.

   

Op deze dag werden boksers tijdens hun inspanningen gefotografeerd. Een aandenken aan een sportieve boks dag. Speciale dank aan onze eigen huisfotograaf Jos Wery voor het maken van deze mooie foto’s. Herinneringen die je terug kan vinden op onze Facebook pagina. Klik hier…

Team Boxing University dankt iedereen voor zijn bijdrage aan deze dag en wensen alle boksers veel succes in het jaar 2018.

marcel

Oprichter en trainer Marcel van Loon publiceert regelmatig de laatste nieuwtjes en artikelen over boksen, voeding, techniek, materialen en alles wat met boksen te maken heeft. Lees regelmatig zijn actuele berichten.

Wellicht interesseren deze berichten je ook
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *